Kaos i køkkenhaven

Bladlus, mellus, trips og hvad de ellers hedder – skadedyr kan hurtigt stikke en gevaldig kæp i hjulet på havedrømmen og skabe ravage i rosenbedet eller kaos i køkkenhaven. Og den slags bæster kan rigtig godt li’ en stor buffet. Så har du rigtig mange af de samme planter i din have, er den mere udsat for skadedyrsangreb.

 

 

Du er ikke alene!

Du står heldigvis ikke mutters alene over for skadedyr. Her er en række af dine bedste venner i haven, der hjælper dig i kampen mod bladlus, snegle, larver og andre ”haveterrorister”: mariehønen, hvepsen, jagtedderkoppen, løbebillen, skrubtudsen, spidsmusen, og pindsvinet. Du kan læse meget mere om nyttedyr på havenyt.dk lige her

Nyttedyr kan li' det naturlige

Mange nyttedyr foretrækker typisk en mere ”naturlig” have med mange forskellige planter, hvor der er gemmesteder og muligheder for at overvintre. Derfor er det en god idé, at du freder en del af haven, hvor du ikke efterlader jorden bar, kultiverer jorden eller rydder for meget op. Mange nyttedyr kan nemlig rigtig godt li’ at tage en slapper eller ligge på lur i vissent løv.

 

 

Sunde planter er det bedste forsvar

Sunde planter er mere modstandsdygtige over for skadedyrsangreb. Derfor er det en god idé at sørge for at vande planterne i det omfang, de kræver. Og sørg endelig for at gøde korrekt (for meget gødning stresser planten)

Du kan se vores store udvalg af plantenæringsprodukter lige her